article_green-house.jpgA refreshing view of the great outdoors can be seen from every spot of this Antipolo house—from the lawn to the living room and even the master bedroom. This family abode looks at home in its verdant surroundings, and this is exactly what homeowner has always wanted.

At first, the owner thought of having an Asian-inspired place. But with practicality in mind as well as the desire to have a house that lets in as much natural light as possible, she and her husband decided to opt for a more eco-friendly and natural-looking place. Even at present, their area still has a hint of wildness about it, especially since they’re quite far from the rest of the neighborhood.

The owner knew precisely what she wanted for her new dwelling: a 360-degree view of the house from each room, enough natural light, and that the whole process of putting together the complete structure—from the layout to the construction—should not be intrusive to nature. The living room and the master bedroom both have floor-to-ceiling glass windows that allow the sunlight and cool breeze in. And on a clear night, the couple is treated to a surreal view of the starry sky and even a surprise visit from fireflies.

Because the owners put a premium on being eco-friendly, most of the materials and fixtures in the house are vintage. For example, Judge Claudio Teehankee owned the sofa with wooden frame in the living room. The late cult film director Joey Gosiengfiao previously owned the wooden console table in the same room. The stone wood kitchen counter came from a fallen tree from Bicol. And the mosaic glass accent on the door leading to the walk-in closet was from Sonya’s Garden in Tagaytay.

Functionality was also on top of mind when the owners built their dream house. Hence, the presence of dual-purpose areas like the living area which also serves as a dining area. Aside from the overall openness of the place, every spot in the house has a certain sense of fluidity to it. The spaces flow from one place to the other. There is really no distinct boundary, although the spaces created by each area are more or less distinguished; and yet, at the same time, the transition is not that distinct.

(First published in the January-February 2010 issue of Real Living, Real Home section as "Green House;" photos by Miguel Nacianceno; styling by Coni Tejada; adapted for use in Female Network)

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
CONTINUE READING BELOW
Recommended Videos
Get the latest updates from Female Network
Subscribe to our Newsletter!
Comments
Trending on Network

Latest Stories

Is It Okay to Ask for a Salary Increase During the Pandemic?

Plus other things you need to know about requesting for a raise at this time.
Load More Stories